TOT SUKARELAWAN E-USAHAWAN : UNISEL BESTARI JAYA & UNISEL SHAH ALAM

KUALA SELANGOR, 20 April – Pusat Jaringan Komuniti dan Kegiatan Pelajar telah mengadakan satu program TOT Sukarelawan E-Usahawan dengan kerjasama pihak MDEC (Malaysia Digital Economy Corporation) yang telah dilaksanakan di Universiti Selangor Kampus Bestari Jaya. . Program TOT Sukarelawan  ini bertujuan untuk mencari sukarelawan ICT dan menyebarkan ilmu yang telah diajar untuk komuniti luar dalam khidmat digital ekonomi. Peserta dapat mengunakan sosial media untuk meluaskan perniagaan mereka dan berdaya saing dengan perniagaan lain diluar. Seramai 32 peserta yang telah menyertai program ini. Dalam program  ini ada 3 saluran yang pihak MDEC terapkan seperti aplikasi FACEBOOK, INSTAGRAM dan WhatsApp. Setiap saluran ini fokus didalam perniagaan.

SHAH ALAM, 7 Mei – Pusat Jaringan Komuniti dan Kegiatan Pelajar telah mengadakan satu program TOT Sukarelawan E-Usahawan dengan kerjasama pihak MDEC (Malaysia Digital Economy Corporation) yang telah dilaksanakan di Universiti Selangor Kampus Shah Alam. Program TOT Sukarelawan  ini bertujuan untuk mencari sukarelawan ICT dan menyebarkan ilmu yang telah diajar untuk komuniti luar dalam khidmat digital ekonomi. Peserta dapat mengunakan sosial media untuk meluaskan perniagaan mereka dan berdaya saing dengan perniagaan lain diluar. Seramai 92 peserta yang telah menyertai program ini. Dalam program  ini ada 3 saluran yang pihak MDEC terapkan seperti aplikasi FACEBOOK, INSTAGRAM dan WhatsApp. Setiap saluran ini fokus didalam perniagaan.

Posted in Uncategorized.